Trainingsmaterialen & methoden Voetbalschool TIC

Voetbalschool TIC wilt met hun professionele begeleiding het beste uit een speler naar boven halen. Dit ook mede dankzij een aantal (interactieve) trainingsmethoden, die hieronder even kort worden toegelicht. 

Smartgoals 

Tijdens onze trainingen maken we veel gebruik van SmartGoals. SmartGoals is een interactieve trainingsmethode die werkt met lichtsignalen. Hierdoor train je zaken als kijkgedrag, handelingssnelheid, wendbaarheid, overzicht en teamspel in steeds veranderende wedstrijdsituaties. Plezier en uitdaging zijn gegarandeerd voor elk niveau. Daarnaast kunnen met onze SmartGoals ook steeds meer bijhouden en meten. Het is een ideaal meetsysteem voor sprints, wendbaarheidstesten, passingtesten, etcetera. Vergelijk de resultaten met jezelf en met anderen om zo steeds beter te worden.

Scoor jouw eigen FIFA Skillscard met onze SmartGoals! 

Het is mogelijk om bij ons jouw eigen persoonlijke FIFA Skillscard te scoren! Dan kan doormiddel van een privé training! Tijdens deze training gaan we aan de slag met onze SmartGoals tijdens vele verschillende testen! De skillscard wordt persoonlijk voor de speler gemaakt aan de hand van de gemeten resultaten met onze SmartGoals. 

Athletic Skills Model (ASM)

Door technologische ontwikkelingen en een andere beweegcultuur komen kinderen over het algemeen niet of te weinig in aanraking komen met de grondvormen van bewegen. Daarnaast zullen kinderen de algemene atletische vaardigheden niet optimaal ontwikkelen. Om te zorgen dat deze kinderen op een optimale manier worden begeleid naar een sportief leven, is het Athletic Skills Model ontwikkeld. Het ASM vindt zijn basis zowel in diverse wetenschappelijke bevindingen als in ervaringen in de praktijk.

Het ASM gaat over welzijn, gezondheid en talentontwikkeling van kinderen en adolescenten tot volwassen bewegers. Het behelst een zoektocht tussen prestatie en gezondheid. Wij als Voetbalschool TIC vinden ASM essentieel: niet alleen om het aanpassen te trainen door introductie van veel variatie, maar ook omdat kinderen daardoor meer plezier hebben en houden in het bewegen. Naast de motorische verbeteringen zal dit ook toegepast en ontwikkelnd worden voor de speler zelf. Daarbij gaat het ASM ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen. Fysieke uitdagingen horen bij geestijke uitdagingen en omgekeerd. Ze zijn in feite onlosmakelijk met elkaar verbonden. 


Voetbalschool TIC wil door het toepassen van het ASM het kind een complete manier van ontwikkelen aanbieden en op deze manier zorgen voor een optimale (talent)ontwikkeling. Trainers van Voetbalschool TIC hebben ook verschillende ASM cursussen afgerond om deze trainingsmethoden optimaal over te brengen op de kinderen.