Meo Minnaard

Fanatiekeling Meo Minaard (10) werd zowat geboren met de bal aan zijn voeten. Zijn grote liefde is dan ook de bal, maar ook kijkt hij graag naar zijn favoriete club uit de lichtstad, PSV. Zijn grote droom is dan ook om over een aantal jaar de positie van Joey Veerman op het middenveld over te nemen bij de Eindhovenaren. 

Meo voetbalt al sinds zijn 5de in de groen-witte clubkleuren van zijn cluppie BSC. Momenteel speelt hij met zijn team Jo10-1 in de hoofklasse op Sportpark Vierhoeven. Het talent van de jonge middenvelder was al snel opgevallen, wat hem een 3-tal stage trainingen opleverde bij NAC. Die 3 trainingen verliepen goed, waardoor Meo momenteel door mag in het volgende stagetraject bij de geel-zwarten. “Het is wel een heel klein beetje spannend, maar ik kijk er naar uit.”

Op zondagochtend, maar tegenwoordig ook eens per maand op vrijdagavond draagt Meo het mooie oranje Voetbalschool TIC shirt. Al jarenlang neemt Meo deel aan de zondag sessies en sinds kort zit hij ook in het nieuwe Talententraject van onze voetbalschool. “Wel cool dat ik daar bij zit en de trainingen zijn altijd heel leuk.” Het partijtje vindt Meo dan toch wel het allerleukste. Zoveel voetballen is voor deze Roosendaler zeker geen straf hoor. “Het is gewoon altijd leuk om met een bal aan de slag te gaan.” Ook het samenzijn met vriendjes vindt Meo heel leuk aan het voetbal. “Bij BSC hebben we een heel gezellig en leuk team.”

Meo staat zelf het liefst op het middenveld. “Dan kom ik vaak aan de bal en kan ik mooie passes geven.” Want met zijn werklust en doorzettingsvermogen is die positie zeker op zijn lijf geschreven. Ook bij zijn tweede liefde, PSV, kijkt hij graag naar de middenvelders. Zijn eerste liefde is uiteraard de bal. “Joey Veerman vind ik altijd goed spelen, maar ook Cody Gakpo, Noni Madueke en Mario Götze.” Als echte PSV fan is het natuurlijk ook moeilijk om een favoriet te kiezen.

Zelf gaat Meo regelmatig met zijn vader naar het Philips stadion in Eindhoven om zijn cluppie aan te moedigen. “Ik vind dat ze het heel goed doen in de competitie en ze staan natuurlijk in de finale van de beker,” vertelt hij met een grote glimlach. Ik vroeg aan de fanatieke PSV-supporter wat de uitslag ging worden tegen de Amsterdammers voor de KNVB beker. “2-1 voor PSV natuurlijk.”

Doordeweeks gaat Meo naar basisschool de Heiberg in zijn woonplaats Roosendaal. Ook op school bij meneer Sander gaat het harstikke goed. Al vindt Meo het ene vak net ietsje leuker dan het andere vak. “Biologie is wel een beetje saai,” vertelt hij lachend. Gelukkig let de middenvelder bij Geschiedenis wel iets beter op. “Dat vind ik wel heel leuk.” Wel had Meo nog een hele mooie tip voor meneer Sander tijdens de gymlessen. “We mogen nog wel vaker voetballen!”

De Voetbaldilemma's 
Messi of Ronaldo? “Ronaldo, die gaat terug naar zijn oude club. Messi kiest alleen voor het geld haha.”
Als Ajax belt voor Meo, ga je dan? “Nee daar ga ik niet naartoe!”
En Feyenoord? “Nee ook niet!” “Het liefste PSV natuurlijk.”
Voetballen in de regio of in de kou? “In de regen denk ik.”


Maart 2022