Athletic Skills Model, voor een optimale talentontwikkeling

 

Wat houd Athletic Skills Model (ASM) nu precies in?

De huidige generatie kinderen is aantoonbaar minder fit dan die van dertig jaar geleden. Door technologische ontwikkelingen als mobiele telefoons, spelcomputers, digitale media et cetera groeien kinderen op met een andere beweegcultuur, waarin buitenspelen geen hoofdrol meer speelt. Daarnaast staat bij de meeste scholen nauwelijkst bewegingsonderwijs op het lesrooster. Doordat kinderen niet of te weinig in aanraking komen met de grondvormen van bewegen zullen ze de algemene atletische vaardigheden niet optimaal ontwikkelen. 

Dit is de realiteit waaruit een nieuwe generatie jeugdige sporters komt. Om te zorgen dat deze kinderen op een optimale manier worden begeleid naar een sportief leven, is het Athletic Skills Model ontwikkeld. Het ASM vindt zijn basis zowel in diverse wetenschappelijke bevindingen als in ervaringen in de praktijk.

 

Het ASM gaat over welzijn, gezondheid en talentontwikkeling van kinderen en adolescenten tot volwassen bewegers. Het behelst een zoektocht tussen prestatie en gezondheid. Wij als Voetbalschool TIC vinden ASM essentieel: niet alleen om het aanpassen te trainen door introductie van veel variatie, maar ook omdat kinderen daardoor meer plezier hebben en houden in het bewegen. Naast de motorische verbeteringen zal dit ook toegepast en ontwikkelnd worden voor de speler zelf. Daarbij gaat het ASM ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen. Fysieke uitdagingen horen bij geestijke uitdagingen en omgekeerd. Ze zijn in feite onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Voetbalschool TIC wil door het toepassen van het ASM het kind een complete manier van ontwikkelen aanbieden en op deze manier zorgen voor een optimale (talent)ontwikkeling.

Meer informatie vind je in onderstaande video: