Voetbal Kerstman 

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken en na een jaar met vele praatjesmakers, sluiten we dit jaar af met een wel hele bijzondere praatjesmaker. Je kent hem wel, die grote man met de witte baard in het grote rode pak. Een van de trainers is zelf in het mooie pak gekropen, raad jij welke trainer het is?

We hadden dus zomaar het genoegen om alvast met deze speciale voetbal Kerstman te spreken en hij verklapte al veel dingen voor de training voor aankomende zondag. “Tijdens de laatste training, staan natuurlijk veel partijtjes centraal, maar ook gaan we zeker nog oefenen op afwerken.” Deze Kerstman voelde zich afgelopen zondag al helemaal thuis bij de trainingen van TIC. Hij zag een mooie kerstboog en er waren temperaturen die ook zeker wat kerstsferen bij hem naar boven haalde. “Maar hopelijk is het komende zondag wel ietsje warmer,” grapt hij.

Deze Kerstman is buiten zijn drukke decembermaand trainer bij onze voetbalschool. “Jazeker en dat doe ik al een aantal jaren met heel erg veel plezier.” En naast al dat training geven, moet deze Kerstman dan ook nog zelf voetballen? “Ja ik voetbal zelf ook nog heel graag. Vaak sta ik dan achterin, maar vroeger stond ik wel vaker op het middenveld.” Zelf heeft hij als voetballer ook al vele mooie momenten meegemaakt, maar één doelpunt sprong er toch wel echt bovenuit. “We speelden een belangrijke wedstrijd en ik scoorde heel mooi met een volley van afstand, maar doelpunten maken blijft leuk!”

Als trainer en speler is deze Kerstman dus een groot voetballiefhebber. Hij zat dan ook bij vele WK-wedstrijden voor de buis. Ook ik was wel benieuwd wie de Kerstman als titelfavoriet voor de WK winst in gedachte had. “Ik denk Frankrijk, die hebben wel een hele sterke ploeg.” Helaas is zijn favoriete team en favoriete voetballer Frenkie de Jong al naar huis. Naast het WK, kijkt deze Kerstman graag naar een cluppie die bijna in dezelfde clubkleuren speelt als hij zelf aan heeft, namelijk Ajax. “Daar ben ik al vanaf kleins af aan fan van.”

Deze zomer ging er voor deze bijzondere Kerstman een mooie droom in vervulling. “Ik mocht ruim 6 weken in Amerika trainingen verzorgen en geven, dat was echt fantastisch. Ook heb ik daar natuurlijk nog een aantal mooie sportwedstrijden bezocht in één van die gigantische stadions.” Gelukkig had hij een aantal weken vrij, want tussendoor studeert deze Kerstman ook nog hard. “Ik volg momenteel de opleiding PABO met veel plezier.”

Weet jij wie deze voetbal Kerstman is?

December 2022