Tijs Horsthuis

Als je een item maakt over praatjesmakers, dan moet Tijs Horsthuis er wel tussen staan. Want iedere training komt onze Tijs met vele verhalen en weetjes bij de trainers aankloppen en zo nu ook. Want terwijl wij lekker een balletje aan het overpassen zijn, ratelt onze 6-jarige kletsmajoor maar door en door.

Dat Tijs gek is van voetbal dat wisten we al, maar na zijn eigen wedstrijd of training kijkt hij het liefst ook nog naar zijn favoriete club Ajax. Het allerliefste met een lekker zakje popcorn op schoot. “Papa heeft altijd karamel en ik zout of zoet.” Diezelfde middag speelde Ajax tegen Heracles en ik vroeg aan de linkspoot wat de uitslag ging worden. “3-0 denk ik.” Nou voorspellen kan hij ook al..

Zelf voetbalt Tijs in de Jo7 van zijn dorpsclub SC Gastel. “Bijna hetzelfde logo als FC Barcelona,” vertelt hij met een grote glimlach. Waar Tijs begon bij het peutervoetbal, traint hij al bijna 2 jaar lang iedere zondag bij onze voetbalschool. Ook in de vakanties is voetbaldier Tijs bij voetbalkampen, privétrainingen en voetbaldagen natuurlijk bij ons te vinden. “Dan zijn de partijtjes wel het allerleukste.” Ook daar is Tijs van de weetjes en statistieken. “Ik heb al 30 doelpunten gemaakt.”

Het liefst speelt Tijs in de verdediging, maar ook keepen vindt hij leuk vertelt de fanatiekeling. “Het liefst een beetje van beide.” En wil je dan over een paar jaar de positie van André Onana overnemen? “Nee Pasveer staat er nu in trainer,” geeft hij meteen heel scherp aan. En wat als Justin Bijlow geblesseerd raakt en ze bellen Tijs? “Dan ga ik niet hoor.” Een moeilijkere vraag aan Tijs was het benoemen van zijn sterke punten. “Ik denk toch het schieten en het verdedigen.” Waar Tijs graag meer van wilde leren was juist het keepen.

Buiten het voetballen gaat Tijs doordeweeks naar Basisschool TaLente in zijn woonplaats Oud-Gastel. “Daar zit ik in groep 3, 3b om precies te zijn.” Zijn leukste vak is buitenspelen. Maar dat is toch helemaal geen vak Tijs? “Nou dat vind ik wel,” vertelt hij lachend. “Lezen is wel het stomste vak.” Nou Tijs hopelijk lees je straks dit interview wel! Bewaar hem maar goed, dan kan je er wellicht nog aan terugdenken als je over een paar jaar de positie van Johan of René aan tafel overneemt, want daar staan wij als trainers ook niet van te kijken hoor.

De voetbaldilemma's 
Messi of Ronaldo? “Messi natuurlijk, Ronaldo is een beetje lui.”
Voetballen in de regen of in de kou? “In de zon.”
Andere hobby’s? “Nee gewoon voetballen, maar ik kijk soms ook naar het racen met Max.”
Favoriete voetballer? “Berghuis.”

Februari 2022