Rick Brouwers

Zijn favoriete voetballer is Jens Toornstra en stiekem hoopt hij over een aantal jaar in het rood en wit zijn positie over te nemen bij de Rotterdammers. Middenvelder Rick Brouwers voetbalt al een aantal jaren bij Voetbalschool TIC en vertelt ons zijn leuke ervaringen op en naast het veld. Een vrolijk interview met een vrolijke voetballer.

Rick begon met voetballen bij zijn dorpsclub VVC’68, maar al snel had hij het oranje tenue van TIC aan. “Mijn eerste training was in Hoogerheide, dat weet ik nog wel,’’ geeft hij lachend aan. Na vele zondagochtendtrainingen, clinics en privétrainingen voetbalt hij op dit moment nog steeds met veel plezier bij onze voetbalschool. “De vele trainingen zijn natuurlijk heel leuk, maar het toernooi en het boxen vond ik ook wel heel leuk.” De slimme middenvelder is heel erg leergierig en dat ziet hij zelf ook. “Ik heb super veel bij TIC geleerd, vooral techniek, het schieten en dribbelen.”

Zijn kwaliteiten op het veld weet hij snel te benoemen, maar als ik hem vraag naar zijn verbeterpunten, dan moet hij even nadenken. “Ik denk met links schieten en dribbelen.” Samen met trainer Gijs tijdens de privé trainingen werkt hij heel hard aan zijn zogeheten chocoladebeen en oefent hij nog op vele andere voetbalaspecten. Maar voor Rick is dat natuurlijk nog zeker niet genoeg voetbal. “Voetbal is natuurlijk wel het allerleukste.” Hij traint iedere week 3x met veel plezier bij zijn voetbalvereniging S.A.B in de Jo13-1.

Met al dat voetballen en trainen gaat er natuurlijk minder aandacht uit naar school zou je denken. “Maar daar gaat het ook heel goed hoor,” geeft hij al heel wijs aan. Want op de Biezenhof in Halsteren is hij zelfs na schooltijd nog regelmatig te vinden. Niet om na te blijven, maar om te voetballen op het pleintje naast de school natuurlijk. Rick zit nu in groep 8 en zal volgend jaar dus een klein stukje verder moeten gaan fietsen naar de Middelbare school.

Rick heeft tijdens zijn prille carrière al vele mooie momenten mogen meemaken. “De kampioenschappen en de wedstrijden tegen de profclubs zijn wel heel gaaf.” Zijn grote droom is dan ook om bij een profclub in het 1e elftal terecht te komen, het liefst bij zijn cluppie Feyenoord. Ik vroeg hem wat hij zou doen mocht de aartsrivaal uit Amsterdam hem een belletje doen? “Dan moet ik wel even heel goed nadenken,” sluit hij af met een grote glimlach.

Januari 2022