Milan Verleysen

De 15-jarige Milan Verleysen is een van de oudste voetballers bij onze voetbalschool en volgt met heel veel plezier de keeperstrainingen tijdens onze zondagochtendclinics. Waar hij zelf al heel veel heeft geleerd, wil de doelman zichzelf nog meer doorontwikkelingen om zijn voetbaldromen waar te maken. “Ik kwam bij TIC eigenlijk een beetje als een klein jongetje, maar heb hier ondertussen al zo veel geleerd.”

Milan begon weliswaar als middenvelder bij zijn club RKVV Roosendaal, maar ontdekte al snel dat het keepersvak hem meer ligt. “In de E-tjes keepten we vaak om en om, maar het beviel me eigenlijk wel. Toen we bij de D-jeugd een keuze moesten maken, ben ik vol voor het keepen gegaan.” Op het begin was het als doelman voor Milan een beetje zoeken. “We kregen nooit echte keeperstrainingen, waardoor ik veel dingen zelf moest aanleren.”

De doelman is daarom blij dat hij al bijna een jaar de keeperstrainingen van TIC mag volgen en dat omschrijft hij met hele mooie woorden. “Van trainer Pepijn heb ik bijvoorbeeld heel veel geleerd, zeker om mijn positie te kiezen in de goal. Hij is zelf natuurlijk ook keeper, dus dan pik je nog makkelijker dingen op. Daarnaast merk ik dat ik door de trainingen meer doorzettingsvermogen heb gekregen en dat ik meer uit mezelf wil halen. De trainingen zijn altijd verschillend en je leert gewoon heel veel dingen, die ik kan toepassen tijdens mijn wedstrijden.”

Ondanks zijn hele positieve ontwikkeling, is Milan nog steeds ontzettend leergierig om meer dingen te leren. “Bij het uittrappen vanaf de grond wil ik mezelf zeker nog verder ontwikkelen.” Over zijn kwaliteiten blijft de doelman nog een beetje bescheiden. “Is toch altijd wel een beetje gek om dat over je zelf te zeggen, maar dan denk ik toch mijn reactievermogen en dat ik snel en flexibel bij de bal kan zijn.“ 

Ik vroeg naar het voetbalhoogtepunt van Milan en die wist hij snel te benoemen. “Als je tijdens een toernooi in de finale een aantal penalty’s stopt, waardoor je wint, dan is dat zeker een hoogtepunt.” Maar zo ambitieus als dat Milan is, wil hij zeker nog meer hoogtepunten en successen behalen. “Bij Ajax spelen blijft natuurlijk wel een droom.” Want als echte Ajaxied is hij regelmatig samen met zijn vader in de Amsterdamse Arena te vinden, maar nooit in de Kuip hoor! “Ook als het Nederlands elftal speelt ga ik alleen naar de Johan Cruyff Arena, nooit de Kuip,” lacht hij.

Als afsluiter vroeg ik aan Milan wat hij vond van de stelling dat keepers vaak een beetje gek zijn? “Ja dat is eigenlijk wel zo,” vertelt hij lachend. “Je kiest er gewoon voor om op je geschoten te worden als een soort doelwit, ja dan ben je wel een beetje gek denk ik ja.”

De voetbaldilemma’s
Messi of Ronaldo? “Messi, hij is gewoon beter.”
Voetballen in de regen of in de kou? “In de regen, anders worden m’n handen koud.”
Champions League winnen of het WK? “Champions League, de beker daarvan is wel heel vet.”
Scoren als keeper of een penalty stoppen. “Penalty stoppen.”
Kunstgras of natuurgras. “Kunstgras, vind ik fijner als keeper.”

April 2022