Mikay Luyks

Al voor meerdere jaren traint Mikay Luyks bij onze Voetbalschool. Altijd kenmerkend door zijn fanatisme en zijn grote glimlach. Genoeg redenen om hem even in het zonnetje te zetten. Want terwijl ik en Mikay lekker in het zonnetje in de dug-out zitten, ratelt onze praatjesmaker van de maand september maar door en door met leuke voetbalverhalen.

Waar Mikay begon met trainen bij Voetbalschool TIC op zondagmorgen, maakt hij momenteel ook deel uit van ons nieuwe Talententeam. “Die trainingen zijn altijd erg leuk.” Daarnaast heeft Mikay met zijn team van zijn club RSC Alliance al meerdere keren meegedaan tijdens één van de TIC Toernooien. “Dan speel je heel veel leuke partijtjes.”

Mikay wordt gekenmerkt door zijn enthousiasme en natuurlijk ook zijn grapjes, zeker toen ik vroeg wat zijn voetbalskills waren voordat hij bij TIC kwam trainen. “Die waren al goed.” En nu bijna 2,5 jaar later dan? “Super goed,” grapt hij. Mikay heeft in die jaren al veel geleerd bij onze voetbalschool. “Ik heb veel trucjes geleerd en je moet dan altijd goed naar voren kijken,” geeft hij wijs aan. “Partijen en oefeningen met de SmartGoals zijn wel altijd het leukste.” Ook daar laat Mikay zien een slimme voetballer te zijn. “Voordat je begint moet je altijd goed over de bal heen kijken, op zoek waar het lampje aan staat.”

Naast het voetballen heeft Mikay nog een grote liefde, namelijk Kroatië. “Papa komt daar vandaan en we gaan er graag op vakantie met iedereen en opa en oma.” Niet heel gek dat zijn favoriete voetballer van Kroatische komaf is.”Modric natuurlijk.” Ook afgelopen zomer was Mikay in het land van de mooiste stranden, leuke dorpjes en het heerlijke eten te vinden. Helaas moest Mikay inmiddels wel weer terug naar school. Momenteel zit hij op de Kroevendonk in groep 5. Zijn leukste vak was echter wel een opvallende. “Pauze,” vertelt hij lachend.

Als Mikay dan nog een derde liefde mocht kiezen, dan is dat Ajax. Samen met zijn vader gaat hij graag bij zijn Amsterdamse cluppie kijken. “De vorige keer mochten we ook in hele stadion kijken, zelfs in de kleedkamer.” Toch zou Mikay graag ook nog eens een andere voetballer in het echt willen zien. “Ronaldo wil ik ook nog wel graag in het echt zien.” Mocht dit interview ook aankomen in Manchester, wellicht kan de beste man wel even 2 kaartjes regelen voor Mikay en zijn vader! Of iets meer kaartjes, want wij als trainers willen dan ook wel mee!

Voetbaldilemma’s
Messi of Ronaldo? “Ronaldo.” Dat was geen grote verassing denk ik.
Voetballen in de regen of in de kou? “In de kou.”
Kunstgras of natuurgras? “Kunstgras, want op gras krijg je vieze benen bij een sliding.”
Nederland of Kroatië? “Kroatië.”
Het WK winnen of de Champions League? “Champions League.”

September 2022