Lizz Deijkers

Lizz Deijkers voetbalt al weer een tijdje bij haar cluppie BSC Roosendaal. Waar ze vooral bij de jongens in de Jo10-1 traint, voetbalt ze momenteel ook regelmatig tussen de meiden bij het Talententeam van TIC. We spraken de 9-jarige verdedigster over haar prille, maar vooral hele leuke voetbalcarrière.

Lizz heeft eigenlijk twee grote liefdes; voetballen & PSV. Want regelmatig is ze met haar vader in het stadion van de lichtstad te vinden. Bij de laatste thuiswedstrijd had Lizz een mooi bordje gemaakt en met succes! “Nu hangt het shirtje van Philipp Max op mijn kamer,” vertelt de altijd vrolijke Lizz.

Met een vader als clubman bij BSC Roosendaal, was het voor Lizz natuurlijk geen grote verassing om ook het mooie groen-witte tenue van BSC te dragen. “Ik zit nu in de Jo10-1, maar volgend jaar gaan we naar de Jo11-1.” Lizz heeft het al jaren ontzettend naar haar zin bij BSC. “We hebben een heel leuk team.” Zelf staat Lizz het liefst in de verdediging. “Het allerliefst op het links aan de zijkant. Ik ben eigenlijk altijd al verdediger geweest en sta daar goed op mijn plek.”

Bij BSC voetbalt Lizz voornamelijk tussen de jongens, maar sinds januari maakt ze ook deel uit van het Meiden talententeam van TIC, waar ze voornamelijk tussen oudere meiden speelt. Ook daar staat Lizz uiteraard haar mannetje, al merkt ze wel wat verschillen vertelt ze heel wijs. “Bij de jongens heb je bijna geen tijd om de bal aan te nemen en is het iets feller en het tempo ligt iets hoger.”

Naast al dat voetballen, traint Lizz ook regelmatig met trainer Gijs tijdens de privé trainingen. “Hier heb ik op het begin veel geoefend op het schieten, maar nu oefenen we ook veel op techniek en het dribbelen.” De talentvolle verdedigster heeft in de jaren bij TIC al veel dingen geleerd vertelt ze. “Bijvoorbeeld het acties maken en schieten met beide voeten, maar ik wil alles nog wel een beetje meer leren, met name met links schieten,” geeft ze aan.

Lizz heeft al vele mooie momenten mogen meemaken tijdens het voetballen, maar eentje sprong er toch echt bovenuit. “Pas geleden bij een internationaal toernooi scoorde ik van afstand in de kruising, waardoor we 3de werden,” vertelt ze met een grote glimlach. Haar grote droom is toch om profvoetballer te worden en ze is hard aan het trainen om haar droom ook te laten uitkomen. “Bij Jonger Oranje zit ik bij de finals en als ik dan door ben, mag ik bij het Jonger Oranje team.” Wellicht zien we Lizz later wel bij de oranjeleeuwinnen terug. Of er daarna ook een Internationale carrière inzit is nog een kleine twijfel. “Engels vind ik niet zo’n leuk vak haha.” Op de Kroevendonk, waar Lizz in groep 6 zit, blijft één vak toch wel het leukste, “gymmen natuurlijk.”

Voetbaldilemma's 
Messi of Ronaldo? “Ronaldo, vind hem gewoon beter.”
Voetballen in de regen of in de kou? “In de regen, de kou vind ik maar niks.”
Kunstgras of natuurgras. “Kunstgras, als het geregend heeft dan is het niet gelijk zo’n modderpoel.”
De Champions League of het WK? “Dan denk ik de Champions League.”

Juni 2022