Kiano Roks

Voor een item dat “Praatjesmakers” heet, is Kiano Roks misschien wel het perfecte voorbeeld. Iedere week komt onze grote vriend met een brede glimlach en bom vol enthousiasme het veld oplopen om zijn favoriete bezigheid uit te oefenen; voetballen natuurlijk, het liefst partijtje!

 
“Ik ga in de krant van TIC staan,” begint Kiano al heel enthousiast. Want naast dat hij zelf graag voetbalt, heeft hij het ook graag over voetbal. Zo kijkt hij ook graag naar zijn favoriete clubs Liverpool en Ajax. Bij Liverpool springt er toch wel één speler bovenuit. “Ik wil net zo goed als Virgil van Dijk worden.”


Kiano traint alweer een tijdje op zondagmorgen bij TIC, maar heeft ook regelmatig samen met trainer Gijs een privétraining. “Ik heb al veel verschillende trucjes geleerd, zoals de schaar en de overstap.” Het liefst wilt onze praatjesmaker nog meer dingen leren. “Koppen en slidings maken.” Want om op Virgil van Dijk te lijken, of zelfs beter, dan moet je op die aspecten wel hard trainen natuurlijk. Kiano heeft zelfs zijn idool al mogen zien spelen in het echt! ““We zijn bij het Nederlands elftal gaan kijken in de Arena.” Dat was wel ff wat anders he, dan dat stadion op zondagmorgen, toch Kiano? “Echt super groot!”

Maar hard trainen dat doet Kiano altijd wel! “Thuis pak ik ook zelf mijn pionnen en mijn ladders in de tuin om te trainen.” Of de plantjes in de tuin altijd heel blijven, is wel een vraagteken. “Ik schiet soms een beetje te hard,” vertelt hij met een grote glimlach. Maar dat alles wel met succes, want Kiano mag vanaf het aankomende seizoen de clubkleuren van RBC dragen. 

Buiten al dat voetballen gaat Kiano met veel plezier naar de Vinkenbos in Sprundel. Nu zit hij nog in groep 3, maar na de zomervakantie mag hij naar groep 4. Ik vroeg aan Kiano wat zijn leukste vak is, maar dat kun je wel raden denk ik. “Buitenspelen natuurlijk!” Voordat Kiano een klas verder gaat, mag hij eerst nog even genieten van zijn heerlijke vakantie. “We gaan lekker naar Frankrijk.”

Op het einde van het interview werden de rollen zelfs nog eventjes omgedraaid door onze enthousiasteling. Kiano was namelijk ook razend benieuwd op welke positie ik speelde, bij welke club en wat natuurlijk mijn favoriete voetbalclub is. Bij dat laatste puntje lagen we helaas niet helemaal op één lijn en dat liet hij weten ook hoor! Kiano begon gelijk met zingen, “90 minuten lang, Voor onze club uit Amsterdam.”

Voetbaldilemma’s
Messi of Ronaldo? “Ronaldo!!”
Voetballen in de regen of in de kou? “In de regen, dan kan ik lekker slidings maken.”
Het WK winnen of de Champions Legeau? “Allebei.”

Juli 2022