Kayne de Veth 

Pas deze zomer begon Kayne de Veth met trainen bij onze voetbalschool. Momenteel staat hij wekelijks met een grote glimlach en veel plezier op het veld in zijn mooie oranje TIC shirt. We spraken de jonge praatjesmaker over zijn plezier in het voetballen en hoe de eerste weken bij TIC zijn bevallen.

Hij sloot aan bij de zomermodule afgelopen zomer en vertelde al gauw tegen zijn ouders dat hij ook op zondagmorgen wilde meetrainen. “Toen vond ik het erg leuk, maar nu al helemaal.” Kayne is al heel slim in het veld, maar ook buiten het veld laat hij dat merken. “Ik ben bij TIC gaan trainen omdat ik graag veel techniek wil leren.”

Dat Kayne al veel dingen heeft geleerd, merkt hij zelf ook. “Ik heb al geleerd hoe je door het veld moet dribbelen en waar je het beste in het veld kan gaan staan.” Ook vele trucjes heeft de jonge middenvelder al onder de knie. “De schaar en de zijrol kan ik al goed, maar ik ben nu bezig om de Rainbow Flick te leren,” vertelt hij enthousiast.

Kayne voetbalt bij VVC’68 in zijn woonplaats Halsteren. Bij zijn cluppie heeft hij al vele mooie momenten meegemaakt. “Ik ben kampioen geworden in de Jo7!” Of dat een moeilijke opgave was voor Kayne? Nou nee, vertelt hij lachend “Ik kon ze allemaal voorbij spelen.” Naast al dat voetballen moet Kayne natuurlijk ook gewoon naar school. “Ik zit op de Toermalijn in groep 4B, daar vind ik lezen en rekenen eigenlijk wel het leukste.” Maar wat is nou het stomste vak dan? “Toetsen maken.”

Ondanks dat Kayne het liefst op het middenveld staat, heeft hij toch wel een gekke voorkeur van zijn favoriete speler bij zijn club Ajax. “De doelman, Pasveer.” Want van de Amsterdammers is Kayne toch wel het meest fan. “En van Paris Saint Germain.” Kayne droomt er zelf ook van om bij zijn favoriete club te voetballen. “Spelen in een vol stadion, met heel veel publiek. Dat lijkt me wel heel gaaf.” Vind je dat niet spannend dan? “Nee tuurlijk niet.”


Voetbaldilemma’s
Voetballen in de regen of in de kou? “In de regen, dan kan ik lekker glijden.”
Messi of Ronaldo? “Ronaldo, omdat ik daar fan van ben.”
Feyenoord of Ajax? “Ajax, duh trainer…”
Het WK winnen of de Champions League? “Champions League.”

Oktober 2022